Izraelská diplomacie původně uvedla, že přijede i Hillary Clintonová. Mluvčí izraelského ministerstva zahraničí ale později upřesnil, že účast americké prezidentské kandidátky ještě není jistá. Zdroj z kampaně demokratů agentuře AP řekl, že Clintonová nedorazí.

Podle mluvčího izraelského ministerstva zahraničí Emanuela Nahšona přiletí i kanadský premiér Justin Trudeau. Mezi očekávanými smutečními hosty, o kterých informují izraelská média, je i německý prezident Joachim Gauck, australský premiér Malcolm Turnbull, rumunský prezident Klaus Iohannis či mexický prezident Enrique Peňa Nieto. V americké delegaci bude i šéf diplomacie USA John Kerry.

Českou vládu bude na pohřbu zastupovat ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Státní pohřeb se uskuteční v pátek, předtím bude Peresovo tělo vystaveno v budově parlamentu (Knessetu). Odtud bude přepraveno na Herzlovu horu, místo posledního odpočinku izraelských vojáků, premiérů, prezidentů a jiných významných židovských vůdců. Na národním hřbitově, který nese jméno zakladatele sionismu Theodora Herzla, je pohřben například zavražděný premiér Jicchak Rabin.

Očekává se účast velkého množství lidí, vláda proto nechá kolem hřbitova rozmístit velkoplošné obrazovky, na kterých bude obřad přenášen. Poblíž Herzlovy hory budou zřízeny heliporty, aby se významní činitelé na hřbitov snáze dostali a nevznikaly dopravní zácpy.