Demonstrace se od Scottovy smrti konají v ulicích Charlotte každý den. Policisté tvrdí, že muž byl ozbrojen, když ho zastřelili. Dosud zveřejněné části videozáznamu nepřinášejí jasné důkazy, že Scott skrýval zbraň. "Jde o jedno slovo: transparentnost," uvedl k případu šestadvacetiletý místní pastor Kerby McLean. Místní vůdce vyzval, aby se postarali o zveřejnění nahrávky. "Nepřestaneme protestovat do doby, než udělají to, co chceme," dodal, citovala jej agentura Reuters.

Na zklidnění situace reagovala charlottská radnice, která v neděli večer zrušila zákaz nočního vycházení, platný od konce minulého týdne. Starostka Jennifer Robertsová svůj krok zdůvodnila tím, že během posledních tří dnů nedošlo ve městě k žádným násilnostem ani k ničení majetku.

Rozsáhlé protesty v Charlotte provázely v minulých dnech i násilnosti, které si vyžádaly řadu zraněných. Úřady ve městě vyhlásily mimořádný stav a povolaly Národní gardu.

Scottova rodina uvedla, že policejní záběry ukazují, že Scott nejednal útočně a že střelba ze strany policie neměla smysl. Rodina ale dodala, že videozáběry na klíčové otázky neodpovídají, takže zatím nemá názor na to, zda by měl být střílející policista obviněn.