Soukromá tisková agentura Dogan uvedla, že radikálové zahájili palbu na vojáky, kteří ji opětovali. Dva příslušníci armády utrpěli zranění.

Povstalci z PKK útočí zejména na policejní a vojenské cíle. Po loňském krachu mírových jednání s vládou opět se zbraní v ruce bojují za autonomní Kurdistán a za práva Kurdů v Turecku.

Turecký premiér Recep Tayiip Erdogan dnes slíbil, že Turecko bude neúnavně pronásledovat veškeré militantní skupiny na svém území. "Naše operace proti teroristickým organizacím budou pokračovat až do konce," prohlásil o ozbrojencích jako je například radikální organizace Islámský stát (IS) nebo zakázaná kurdská PKK.

Erdogan to řekl před shromážděním tisíců lidí ve městě Gaziantep, kde minulou sobotu sebevražedný útočník zabil 54 svatebčanů. Podle tureckých úřadů stáli za atentátem džihádisté z hnutí Islámský stát.

Během armádní ofenzivy proti Kurdům už zahynulo několik tisíc kurdských bojovníků a stovky civilistů a vojáků.

Erdogan také uvedl, že podpoří-li parlament obnovení trestu smrti, pak takový návrh podepíše. Něco takového naznačil už dřív. To by ovšem zřejmě ukončilo nebo alespoň zkomplikovalo turecké aspirace na vstup do Evropské unie.