Šestý ročník festivalu Duhový Pride homosexuálů a transgenderových osob (LGBT) ve slovenské metropoli začal za přísných bezpečnostních opatření krátce po poledni pochodem, který prošel z Hviezdoslavova náměstí centrem Bratislavy a skončil na stejném místě. K účastníkům promluvili aktivisté a některé osobnosti veřejného života, mezi nimiž byla například ombudsmanka Jana Dubovcová či europoslankyně vládní strany Směr Monika Flašíková-Beňová, která vyzvala rodiče, aby nebránili svým dětem v menšinové sexuální orientaci.

Skupina extremistů se hned na počátku akce pokusila dostat do davu stoupenců menšin. Jeden z předáků Kotlebovy strany Marián Mišún do megafonu svým příznivcům řekl, že EU je satanský spolek podporující homosexuály a jejich zvrácený pohled na svět a Slovensko by mělo vypsat referendum o vystoupení z unie. Policie však střetnutí obou skupin zabránila i za pomoci zátarasů a kotlebovci po několika hodinách akci ukončili.

Poslanec za LSNS Ján Kecskés vyzval shromážděné, aby se připojili k pochodu za rodinu, který začal odpoledne před budovou parlamentu. Několik lidí v zelených tričkách strany se k přibližně stovce aktivistů z iniciativy Hrdí na rodinu přidalo, rovněž jejich pochod do centra města ale proběhl v klidu.