Skupina asi osmi ozbrojenců vtrhla za mohutné střelby kolem deváté večer místního času (asi 17:00 SELČ) v Dháce do španělské restaurace Holey Artisan, kterou mají v oblibě cizinci. V nastalém zmatku se podařilo několika lidem před teroristy uprchnout. Při přestřelce policií bylo mnoho policistů zraněno, dva z nich již zemřeli.

V nemocnicích je podle agentury AP 26 lidí, z toho deset v kritickém stavu. Mezi zraněnými je jen jeden civilista.

Podle jednoho ze zaměstnanců restaurace, jemuž se podařilo v nastálém zmatku uprchnout, útočníci při střelbě křičeli "Alláhu akbar" (Bůh je veliký) a odpálili několik výbušnin. Uprchnout se při přepadení podařilo i argentinskému šéfkuchaři Diegu Rossinimu, který se schoval na terase a pak utekl. "Byl to masakr, stříleli všude kolem," popsal útok Rossini.

K útoku se záhy přihlásila organizace Islámský stát (IS), která tvrdí, že zabila 24 lidí, včetně řady cizinců. Tuto informaci ale nikdo nepotvrdil.

Podle mluvčího zásahové jednotky jsou kromě Italů mezi rukojmími i Indové. O dalších národnostech zatím nejsou žádné informace.

Policie se zprvu snažila s útočníky navázat kontakt, což se jí ale nepodařilo. Podle místních médií vyklízí prostor kolem restaurace. Jak sdělil policejní důstojník z místa agentuře Reuters, chystá se zásah časně ráno před rozbřeskem.