Účastníci teheránského pochodu skandovali hesla nepřátelská Izraeli, Spojeným státům, Británii a rovněž Saúdské Arábii a Islámskému státu.

Těchto manifestací se pravidelně účastní také íránští politici. Den Jeruzaléma vyhlásil vůdce islámské revoluce Rúholláh Chomejní v roce 1979.

V teheránském davu, který manifestoval navzdory dvaačtyřicetistupňovému horku, byly také ženy a děti a mnohé z nich měly pásky s nápisem Rád bojuji proti Izraeli.

Prezident Hasan Rúhání, který byl akci přítomen, prohlásil, že regionální konflikty odvádějí pozornost od palestinského problému. "Kvůli rozkolu islámského světa a kvůli přítomnosti teroristických skupin v regionu jsme se vzdálili ideálům osvobození Palestiny. Přiblížit se k němu můžeme jedině sjednocením muslimů a bojem proti teroristům," řekl Rúhání. Za rozkol mezi muslimy podle něj nesou odpovědnost USA se svými spojenci. "Jejich globální arogance chce vytvořit rozkol mezi muslimy. Stability lze v tomto regionu dosáhnout jedině sjednocením. Stojíme za vykořeněným palestinským národem," řekl Rúhání.

Ministr zahraničí Mohammad Džavád Zaríf, který byl rovněž v průvodu, řekl, že Íránci svou účastní na těchto manifestacích světu ukazují, že neschvalují politiku okupace. "Muslimský národ v této oblasti a na celém světě stále považuje sionistický režim za největší hrozbu islámskému světu, mezinárodnímu míru a bezpečnosti," řekl ministr.