"Pro region to je velká změna. Naši nejlepší absolventi bakalářských oborů už totiž nemusí kvůli dalšímu studiu opouštět kraj. Nyní usilujeme o získání navazujícího magisterského studia i pro obor strojírenství," uvedl rektor VŠTE Marek Vochozka.

Škola nabízí různé obory od ekonomiky po strojírenství. Přibude k tomu informatika, která má těžit ze spolupráce s čínskou telekomunikační společností Huawei. Memorandum s ní zástupci VŠTE podepsali v Pekingu v polovině června. Spolupráce se má týkat rozvoje výzkumu informačních a komunikačních technologií (ICT), inovace smart cities informačních systémů, kybernetiky a robotiky. "Pro nás je důležitá podpora firem, kterou máme přislíbenou včetně koncernu Huawei," řekl rektor.

VŠTE patří do sítě veřejných vysokých škol. Studenti na ní mohou navštěvovat šest bakalářských oborů: tříleté nebo čtyřleté strojírenství, technologie dopravy a přepravy, konstrukce staveb, ekonomika podniku a stavební management a dva magisterské obory logistické technologie a konstrukce staveb.