Během setkání se svým britským protějškem Hammondem šéf americké diplomacie zopakoval, že vztahy mezi Británií a USA zůstanou nadále hluboké a výjimečné. "USA si nemohou přát lepšího přítele a spojence," zdůraznil Kerry. Vyjádřil ale lítost, že na summitech USA-EU už bude Británie chybět.

Výsledky čtvrtečního referenda, ve kterém se britští voliči vyslovili pro odchod z EU, se podle něho musí respektovat, i když to ani americká vláda v čele s prezidentem Barackem Obamou nečekala. Kerry dodal, že Obamovy výroky před referendem, že se Londýn ocitne na konci fronty při obchodních jednáních s USA, se opíraly o platné obavy. Upozornil, že dopady brexitu na budoucí dohodu o volném obchodu mezi EU a Spojenými státy, známou jako Transatlantické investiční a obchodní partnerství (TTIP), a obecně na obchod se teprve vyhodnocují.

Podle Kerryho by nyní vyjednávání Británie a EU o britském odchodu z evropského bloku neměla ovládnout pomstychtivost, ale zdravý rozum.

Šéf britské diplomacie Philip Hammond zopakoval názor britského premiéra Davida Camerona, že právo na vedení procedury odchodu Británie z EU náleží budoucímu šéfovi britské vlády. Upozornil také, že pozoruje velký strach mezi některými unijními partnery z "nákazy" vyplývající z výsledků britského referenda o odchodu z EU.

Hammond rovněž řekl, že očekává, že Británie si udrží velký význam v oblasti evropské bezpečnosti.