Doposud se mělo za to, že pořadí dětí v rodině Aloise Hitlera a Klary Pölzlové bylo následující: Gustav, Ida, Otto, Adolf, Edmund, Paula. Historik Kotanko souhlasí s tím, že se Gustav a Ida narodili i zemřeli předtím, než přišel na svět Adolf. Tvrdí ale, že se Otto narodil až 17. června 1892 a zemřel krátce na to 23. června 1892, tedy v době, kdy už Adolfovi byli více než tři roky.

Podle Kotanka, kterého cituje agentura APA, zjištění vyvolává řadu otázek: "Jak byl tříletý Adolf se smrtí svého bratra konfrontován? Zažil vědomě jeho nemoc (vodnatost mozku)? Ovlivnila jeho pozdější postoj k postiženým?".

Hitler nechal jako nacistický vůdce v rámci akce T4 zplynovat desetitisíce německých a rakouských postižených.

Zajímavé impulsy může objev podle Kotanka vnést i do úvah o vztahu mezi Adolfem a jeho matkou Klarou. Doposud totiž historikové a psychologové vycházeli z toho, že Klara v prvních letech Adolfova života mohla svou lásku a péči věnovat pouze jemu. Přinejmenším během doby, kdy byla těhotná s Ottou, věnovala ale podle badatele velkou část své péče a pozornosti i Adolfovu mladšímu sourozenci.

Další dva mladší sourozenci Adolfa - Edmund a Paula - se narodili v letech 1894 a 1896 už poté, co se rodina odstěhovala z Braunau na Innu.

Dosavadní poznatky o pořadí sourozenců vycházely podle APA ze vzpomínek Pauly, jak je zaznamenala americká armáda krátce po skončení druhé světové války.