Loni byl podíl Čechů a cizinců zhruba půl na půl. "Oproti roku 2015 registrujeme asi desetiprocentní nárůst tuzemské klientely," uvedla Slišková s tím, že aktuálně jsou lázně obsazeny zhruba ze 70 procent. Sezona je v Teplicích už dlouhá léta celý rok, ačkoli její tradiční zahájení připadá vždy na květen.

Velký podíl mají v Teplicích Arabové. Právě kolem této skupiny klientů loni vznikla velká debata, která vyústila mimo jiné ve společný úklid parku. "Neregistrujeme žádné problémy. Loni byla situace vyhrocena a řešena na sociálních sítích často lidmi, kteří v Teplicích třeba ani nikdy nebyli," řekla obchodní ředitelka.

Propad rublu v roce 2014 způsobil úbytek zákazníků z Ruska. Rusové teď tvoří zhruba 15 procent klientely. "Mapujeme možnosti a pracujeme na zahraničních trzích, abychom byli schopni naše lázně naplnit bez ohledu na různé výkyvy v hospodářské a politické situaci doma i v zahraničí," uvedla Slišková.

Tržby lázní činily loni 338 milionů korun, o rok dříve to bylo 336 milionů korun. Meziročně vzrostl také zisk před zdaněním, a to o osm milionů na 73 milionů korun. Město letos opět zavedlo lázeňský poplatek. "Poplatek platí klient na recepci při příjezdu. Lázně tyto prostředky převádějí na účet města. Do ceny pobytů se poplatek nepromítl," řekla Slišková.

Přitáhnout pozornost zákazníků se lázně snaží mimo jiné zaváděním novinek. V minulosti to byl třeba kosmický obleček nebo Lokomat, což je zařízení pro robotickou rehabilitaci dětských klientů. "Dospělí určitě ocení terapeutický systém Redcord, nástroj fyzioterapeuta pro diagnostiku, aktivní terapii i trénink," uvedla Slišková.

Investice nyní lázně směřují do výměny střešních krytin a oken či rozšíření wi-fi připojení. Firma také zrekonstruovala interiéry Kamenných lázní.

Historie lázní sahá do 11. století, kdy královna Judita založila u teplých vod k poctě svatého Jana Křtitele klášter benediktinek. V Teplicích se zaměřují zejména na onemocnění pohybového, cévního a nervového ústrojí.