Podle celostátních průzkumů zaostávají opoziční labouristé za vládními konzervativci zhruba o pět procentních bodů. To by se mohlo například v Anglii projevit ztrátou asi 150 místních labouristických zastupitelů. Labouristy v posledních dnech poškozují v očích voličů prohlášení některých členů strany, která vyznívají jako antisemitská. Některým představitelům strany bylo kvůli tomu pozastaveno členství.

Pozastavení členství postihlo i jednu poslankyni a bývalého londýnského starostu Kena Livingstona. Ten patří k blízkým lidem šéfa labouristů Jeremyho Corbyna, kterému jde nyní podle komentářů možná o jeho budoucnost. Část labouristů totiž stále neuznává levicového Corbyna, který podle nich nemůže dovést stranu k výhře v parlamentních volbách, a čeká na příležitost k jeho sesazení.

V Londýně má však velkou naději na zvolení starostou kandidát opozičních labouristů. Je jím Sadiq Khan, muslim pákistánského původu, kterému průzkumy dávají náskok více než deset procentních bodů před kandidátem vládních konzervativců Zakem Goldsmithem.

Volební místnosti se otevřely v 08:00 SELČ a uzavřou se ve 23:00 SELČ. Většina konečných výsledků podle stanice BBC by měla být známa v průběhu pátku, ale u některých obecních rad v Anglii až v sobotu a v Severním Irsku až v neděli. Úřady nezveřejnily údaje o průběžné volební účasti, ale podle agentury Reuters se očekává spíše menší účast, protože tyto volby probíhají ve stínu nadcházejícího červnového referenda o tom, zda Británie zůstane či nezůstane v EU.

Problémy byly v prvních hodinách podle BBC hlášeny v Barnetu na severu Londýna, kde se radnice musela omlouvat, že někteří občané nemohli hned hlasovat. Volební komise oznámila, že některé seznamy voličů nebyly v pořádku. Občané proto byli vyzváni, aby přišli k urnám se svými volebními kartami, což jsou v Británii jakési pozvánky k volbám s podrobnými informacemi o místě a způsobu hlasování.

Dnes se v doplňující volbách také obsazují dvě křesla v britském parlamentu a voliči rozhodují také o policejních náčelnících a prokurátorech v Anglii a Walesu.