"Je velmi důležité brát to vážně a co nejvíce se držet vevnitř," uvedl starosta New Yorku Bill de Blasio. "Buďte skutečně opatrní," dodal. Upozornil rovněž, že úřady vynakládají zvýšené úsilí, aby dostaly bezdomovce do přístřeší.

V Bostonu by měla teplota v noci klesnout na téměř minus 22 stupňů Celsia, pocitová teplota by kvůli mrazivému větru měla sestoupit až na minus 34 stupňů Celsia. Měl by tak padnout rekord minus 19,4 stupně Celsia z roku 1979.

"Celou neděli strávím doma," řekla agentuře Reuters čtyřicetiletá obyvatelka Bostonu Carmen Pichenteová. Někteří Bostoňané však mráz berou jako běžnou součást života. "Pro mě to nic není," prohlásil jedenapadesátiletý řidič náklaďáku Eddie Brown, který si dnes vyrazil na procházku. Na otázku, proč nemá kabát, odvětil, že má na sobě "dlouhé spodní prádlo".

Nedaleko pensylvánského města Harrisburg vedla sněhová bouře k hromadné srážce více než 50 osobních i nákladních automobilů. Podle agentury AP při této nehodě zemřely nejméně tři osoby, desítky lidí navíc utrpěly zranění.

pmh šeb