Z prodejů bytových domů, bytů a nebytových prostor městská část počítá s výnosy téměř 411 milionů, většinu z nich použije na investice. Největší ze schválených je pořízení domu pro seniory se 110 místy. Radnice ho koupí i s rekonstruovanou budovou a pozemkem, provozovat ho bude nejspíš soukromá firma.

Z provozních výdajů počítá městská část s více než 85 miliony korun na školství, přes 41 milionů korun půjde na údržbu chodníků a zeleně. Radnici vede koalice ODS, ANO a ČSSD. Opoziční zastupitelé pirátů a zelených nesouhlasí s 75 miliony korun na kamerový systémy a podle nich vysokými výdaji na propagaci radnice.

Praha 13 zahrnuje většinu území Stodůlek a části Jinonic, Třebonic a Řeporyjí. Většinu městské části tvoří sídliště Jihozápadní Město.

Většina pražských městských částí nečekala před koncem loňského roku na schválení rozpočtu hlavního města 17. prosince a hospodaří od ledna v rozpočtovém provizoriu. Do konce roku rozpočet schválily jen Praha 4 a Praha 6, od ledna se přidaly Praha 1, 5, a 7. Rozpočet schválily již také Praha 11 (611,1 milionu Kč), Praha 16-Radotín (89,5 milionu korun) a Praha 17-Řepy (305,3 milionu korun), která více než polovinu rozpočtu financuje z úspor z předchozích let.