Lidé přišli s transparenty, na kterých měli nápisy: "Merkelová + Juncker = bezdětní hrobníci Evropy," ale také "Sobotka na školení do Austrálie a fofrem" nebo "To vám naši potomci neodpustí." Další transparent hlásal, že "V jednotě je síla, v rámci V4 to dáme. Praha, Bratislava, Budapešť a Varšava."

Podle úvodního řečníka, předsedy DSSS Tomáše Vandase měla dát akce najevo nespokojenost s vývojem Evropy. "Narůstá počet migrantů a je tu nekontrolovaný pohyb osob. Nikdo s tím nic nedělá. Vrcholní politici Evropské unie a čelní představitelé státu neví, co s tím dělat. Chceme říct dost a upozornit na to, že jsou tu občané, kterým to není lhostejné a upozorňují na nebezpečí, které tady je," řekl ČTK Vandas.

Podle něj nelze rozlišovat, kdo utíká před válkou, kdo je ekonomický migrant a kdo je radikál. "Nelze řešit, kdo je kdo, protože situace je kritická. Musíme říct stop migraci jako celku a Evropa musí uzavřít přístup migrantům na naše území. Je třeba nekompromisně deportovat všechny migranty, kteří přišli v posledních dvou letech. Z 99 procent jsou to podle mě ekonomičtí migranti," zdůraznil Vandas.

Nevěří argumentům, že se migrace Česka netýká. "Je to zlehčování problémů. Až Německo a Rakousko uzavře hranice, budou migranti hledat nové působiště. Nakonec zjistí, že je jim v České republice vzhledem ke štědrým sociálním dávkám dobře. A budeme tu mít za chvíli takový problém, jako je v Německu a Francii, kde má policie zákaz řešit kriminalitu migrantů a má zákaz proti nim zasahovat. Je to tragédie, selhání Evropy a rozpad státu," dodal Vandas.

Po vystoupení řečníků se lidé vydali na pochod přes Masarykovu ulici k nádraží a Benešovou, Rooseveltovou a Rašínovou ulicí zpět na náměstí, kde akce před 16:00 skončila. Při pochodu dav skandoval různá hesla, například "Multikulti nechceme" nebo "Postavme se vládě, proti její zradě," ale mnoho výkřiků směřovalo i směrem k premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Dav křičel například "Sobotka na Pankrác", ale také hesla jako "Češi Čechům" nebo "Braňme naše děti." Kvůli pochodu museli policisté zastavit asi na 45 minut hromadnou dopravu. "Vše se obešlo bez komplikací," dodal Šváb.

Do Evropy přišly za poslední rok stovky tisíc migrantů. Nejvíce jich zamířilo do Německa, které už situaci nezvládá. Problémy ale měly i další země. Demonstrace proti islámu byly dnes i v Praze a dalších 14 evropských zemích. Jedním z center demonstrací jsou Drážďany, další demonstrace jsou v Bratislavě, Kodani, Amsterodamu, ale i v jiných zemích, jako je Itálie, Švýcarsko, Británie, Rakousko, Finsko, Polsko nebo Bulharsko.