Zvukovým doprovodem patnáctivteřinového klipu je emotivní projev Clintonové o právech žen, který tehdejší první dáma pronesla před víc než dvaceti lety v Pekingu. "Práva žen jsou lidská práva a lidská práva jsou práva žen, a to jednou provždy. Bojujme vytrvale za příležitosti a za důstojnost," prohlásila tehdy Clintonová.

Video nazvané "Hillary a její přátelé" ukazuje obrázky, které mají zpochybnit důvěryhodnost Trumpovy volební soupeřky. V klipu defiluje foto manžela Hillary Clintonové, exprezidenta Billa Clintona, se stážistkou Monikou Lewinskou, jejichž aféra otřásala americkou politickou scénou koncem 90. let.

Clintonová je vyobrazena i na fotografii s Anthonym Weinerem, jemuž zkrachovala kampaň na starostu New Yorku, protože uživatelky internetu obšťastňoval fotografiemi svých intimních partií. Trump nechal do videa zařadit i snímek Clintonové s hercem Billem Cosbym, který údajně znásilnil desítky žen, když své oběti omámil drogami a alkoholem. Videosekvence končí ironickým nápisem "Skutečná ochránkyně práv žen".

Trump si podle amerických komentátorů ve volební kampani počíná nevybíravě a osobním útokům na své soupeře se nevyhýbá. Koncem prosince se do Clintonové pustil s použitím obscénních slov, když urážlivě komentoval její volební porážku od Baracka Obamy v roce 2008. Pro neúspěch Clintonové Trump použil slovesný tvar odvozený od výrazu schlong, což je anglický přepis vulgárního označení pro penis v jidiš.

Ve státě Vermont na severovýchodě USA, tradiční baště amerických demokratů, ve čtvrtek nespokojenci narušovali Trumpův předvolební projev. Stalo se tak přesto, že při vstupu na shromáždění ve městě Burlingtonu organizátoři prováděli pečlivý výběr. Lidé, které na dotaz po volebních preferencích Trumpa nejmenovali, byli z budovy vyvedeni.

Sám Trump tento krok obhajoval s tím, že kapacita sálu je omezená. "O 1400 míst projevilo zájem 20.000 lidí. Starám se o své lidi, ne o ty, kdo mě volit nechtějí nebo nemají jasno," řekl novinářům.

V sále přesto nepanoval klid. Výkřiky odpůrců a projevy nevole si Trump nejprve pochvaloval s tím, že schůze "je napínavější". Pak ale pohrozil, že organizátoři nespokojencům zabaví kabáty a vyženou je na mráz.