Ke sjezdovce Anděl se lyžaři dostanou kabinovou lanovkou z Janských Lázní. Jako první se na sjezdovku spustila skupina asi 50 lyžařů. Sjezdovky na Černé hoře vlekaři díky ochlazení zasněžovali od soboty.

Otevírání dalších tratí bude podle Hynka záležet na počasí. "Teploty zatím přejí zasněžování, takže připravujeme i další sjezdovky v areálech Černá hora a Pec pod Sněžkou tak, abychom mohli rozšířit nabídku SkiResortu co nejdříve. Má se však teď mírně oteplit a pak ochladit, takže moudřejší budeme na konci příštího týdne," řekl Hynek. V Peci vlekaři zasněžují sjezdovky Javor, Zahrádky a Vysoký svah na Černé hoře Zalomenou a Hofmanky.

Denní cena jízdného je pro dospělé 350 korun, pro juniory a seniory 250 korun a pro děti 150 korun, provoz je od 08:30 do 16:00. V ceně skipasů je zahrnut výjezd a sjezd kabinkovou lanovkou. Ceny budou v platnosti i v dalších dnech, dokud se počet sjezdovek nerozšíří. Pro vedlejší sezonu do 11. prosince má Černá hora v ceníku stanovenu běžnou cenu 590 korun pro dospělého.

V sobotu plánují zahájení lyžařské sezony také v areálu Mladé Buky na Trutnovsku, kde má být v provozu lyžařský vlek Buky I. Dospělý za celodenní lyžování zaplatí 270 korun, o víkendu bude připraveno také večerní lyžování, dospělé bude stát 200 korun. V Malé Úpě by v případě příznivého počasí chtěli sezonu zahájit 5. prosince. Špindlerův Mlýn plánuje zahájení zimní sezony na sobotu 12. prosince.

Sněhová děla byla v minulých dnech v provozu například i v Deštném v Orlických horách. "První zasněžování je za námi a Turistické sjezdovce už moc nechybí. Čekáme na další ochlazení. Dle aktuální předpovědi počasí nepředpokládáme spuštění areálu dříve jak 11. prosince," uvedli vlekaři na svém webu.

Technický sníh vyráběli vlekaři rovněž v Říčkách v Orlických horách. "Máme z velké části nastříkanou červenou sjezdovku, ale do provozu tento víkend nejdeme. Chceme využít mrazivých dní k výrobě technického sněhu, protože na příští týden jsou hlášená velká tepla. Zahájení sezony neumím odhadnout, bude záležet na počasí," řekl vedoucí střediska Petr Kánský.

Na hřebenech Krkonoš leží zhruba deset centimetrů sněhu a teplota se dnes ráno na Luční boudě pohybovala kolem minus šesti stupňů Celsia. Podle meteorologů by v horských oblastech v Královéhradeckém kraji mohlo znovu začít sněžit v sobotu.