Čtvrteční setkání se konalo v Pchanmundžomu v demilitarizovaném pásmu, které tvoří hranici mezi znepřátelenými korejskými státy. Uspořádání schůzky navrhla minulý týden KLDR a Jižní Korea návrh přijala.

Vyjednávači se dohodli, že další rozhovory, nyní na vyšší úrovni, se uskuteční 11. prosince. Za místo setkání byl zvolena nedaleká průmyslová zóna Kesong. Komplex je na území KLDR, obě země ho ale provozují společně.

Vztahy mezi Severní a Jižní Koreou jsou tradičně velmi napjaté, v létě se ale ještě více vyhrotily, když se obě země vzájemně ostřelovaly. Koncem srpna severokorejská armáda vypálila raketu na tlampač, ze kterého Soul vysílal svou propagandu. Jižní Korea odpověděla dělostřeleckou palbou.

Obě země se nakonec v srpnu dohodly na utlumení napětí; Jih tehdy slíbil ukončit propagandistické vysílání z tlampačů a Sever, že stáhne vojáky dál od hranice. Státy se také domluvily na tom, že budou pokračovat v organizaci setkávání rodin rozdělených korejskou válkou z let 1950-1953. Nové setkání se podařilo uspořádat v říjnu.

Severní a Jižní Korea jsou formálně stále ve válečném stavu, neboť válečný konflikt z let 1950-1953 skončil pouze příměřím, nikoli mírovou dohodou.