Cizinec byl zadržen na hraničním přechodu Sa Keo na hranicích s Kambodžou, řekl šéf kabinetu, podle něhož jde o hlavního podezřelého. Možná prý umístil bombu v chrámu, kde nálož explodovala.

Podle agentury Reuters mluvčí thajské policie potvrdil, že nově zadržený sehrál klíčovou úlohu v atentátu, ale nemůže prý potvrdit, zda jde o onoho hlavního podezřelého, kterého osudného 17. srpna zachytily kamery, jak před výbuchem ve svatyni nechává batoh.

Podle mluvčího měl zadržený muž prsty i v druhé menší explozi, která vybuchla o den později na nábřežní promenádě v thajské metropoli a nikoho nezranila.

Thajská policie podle mluvčího vydala v souvislosti s útoky zatykače na další tři podezřelé cizince.

Už v sobotu policie oznámila, že zadržela podezřelého, rovněž cizince, a že v jeho bytě v metropoli objevila komponenty k výrobě nálože. Také jeho úřady označily za hlavního podezřelého.

Policie v sobotu vydala zatykače na další dva podezřelé - nejmenovaného muže a ženu. V jejím případě jde o šestadvacetiletou Thajku Vannu Sansanovou.

Stále není jasné, kdo za atentátem stojí. Spekuluje se o sympatizantech muslimských Ujgurů, o muslimských Malajcích žijících na jihu Thajska nebo o zahraničních extremistech.