Etrych se svým bodovým ziskem zařadil na třicáté místo mezi 290 středoškoláky ze 75 zemí světa. Zlatými medailemi byly oceněny výkony 35 účastníků, prvních pět pozic obsadili Číňané. Ziskem stříbrných medailí úspěch české výpravy podtrhli Jan Šugar z Ostrova, Ladislav Perner z Českých Budějovic a Stanislav Chvíla z Uherského Brodu. "Po přípravných soustředěních jsme věděli, že máme silný tým, ale tak skvělý výsledek nikdo z nás nečekal. Letošní úlohy přitom byly mimořádně obtížné i časově náročné," uvedl v tiskové zprávě říká Petr Holzhauser z Vysoké školy chemicko-technologické, který je členem řídící komise této soutěže.

Teoretickou část olympiády tvořilo osm úloh na 40 stranách zadání, praktické úlohy byly tři. Na řešení bylo deset hodin čistého času. Členové doprovodu, kteří jsou odděleni od svých svěřenců, úlohy po příjezdu na soutěž překládají do mateřských jazyků účastníků.

Výběr členů týmu, který bude reprezentovat Českou republiku, je tradičně tříkolový. Nejlepších šestnáct účastníků národního kola je pozváno na teoretické soustředění. Pak následuje další soustředění pro nejlepší osmičku, na němž se vybírá reprezentační kvarteto.

V Baku se rozhodlo také o tom, že jubilejní 50. ročník Mezinárodní chemické olympiády za tři roky přivítají Praha a Bratislava. V české metropoli se v roce 1968 konal první ročník této soutěže. V bývalém Československu se tato soutěž konala naposledy před třiceti lety, v roce 1985 ji hostila Bratislava.