Amatérský badatel Wynne Weston Davies došel k závěru, že se za tajemnou postavou skrývá novinář Francis Spurzheim Craig, který byl v roce 1888, kdy k vraždám došlo, jednapadesátiletým reportérem píšícím o kriminálních případech. Na jeho identitu podle nové knihy Skutečná Mary Kellyová přišel při pátrání po kořenech své rodiny. Řada indicií jej přivedla k závěru, že pátou obětí Rozparovače se stala jeho prateta Elizabeth Westonová Daviesová, která si vzala Craiga, avšak poté se proti jeho přání vrátila ke své obživě coby lehká žena a manželství se rozpadlo.

Craig proto jako novinář znalý vyšetřovacích metod policie nejprve zavraždil čtyři jiné prostitutky, aby zmátl stopy, a poté skoncoval se svou ženou.

Jednou ze stop naznačujících spojitost Craiga, který podle archivů nakonec spáchal sebevraždu, a Rozparovače, je podle autora knihy fakt, že život jeho vzdáleného příbuzného skončil stejně jako u všech jeho obětí - podříznutým hrdlem.

O identitě Rozparovače byla vytvořena již řada teorií. Například podle té zveřejněné loni jím byl chudý polský přistěhovalec Aaron Kosminski, což prý dokládá DNA na šátku jedné z obětí. Policie se před 127 lety snažila o jeho vypátrání zcela bezvýsledně, okruh podezřelých prý tehdy zahrnoval až sto osob, mimo jiné lékaře tehdejší královny Viktorie či malíře Waltera Sickerta.

Dosud nikdy však podle britského listu nedošlo pátrání tak daleko, aby byla nařízena exhumace některé z obětí. Ministerstvo spravedlnosti po půlročním zkoumání Daviesových podkladů dospělo k závěru, že jeho teorie je dostatečně podložená a svolilo s genetickými testy ostatků Kellyové. "Pokusíme se získat DNA z jejích kostí či zubů a porovnat s DNA mou a mého bratra, jelikož jsme, pokud je mi známo, jedinými žijícími příbuznými," objasnil Davies další postup. Pokud se prokáže, že byla prostitutka skutečně jeho příbuznou, bude to prý potvrzení této teorie.

Vraždy připisované Jacku Rozparovači se odehrály během několika měsíců v Londýně. První obětí se stala třiačtyřicetiletá prostitutka a matka pěti dětí Mary Ann Nicholsová, jíž pachatel ve východolondýnské čtvrti Whitechapel - nedaleko Craigova bydliště - velkým nožem podřezal hrdlo a následně týmž nástrojem zohavil tělo. Po ní následovaly vraždy dalších čtyř prostitutek Annie Chapmanové, Liz Strideové, Kate Eddowesové a nakonec zmíněné Mary Jane Kellyové.