Americká protiválečná skupina Global Zero prezentovala v síti YouTube video, v němž dohodu s Íránem oslavují hvězdy Hollywoodu, který je tradiční oporou amerických demokratů. Dohoda má zabránit, aby Teherán pokročil ve vývoji jaderné zbraně. Podle odpůrců je smlouva strategickou chybou a ve výrobě atomové bomby Íránu nezabrání.

Argumenty pro dohodu s Íránem tlumočí především slavný americký herec Morgan Freeman, podle něhož by absence dohody s Teheránem mohla znamenat jadernou smrt. Jeho slova podpořila herečka Natasha Lyonneová nebo herec a zpěvák Jack Black. Odborné argumenty ve prospěch smlouvy ve videu prezentuje veterán americké diplomacie Thomas Pickering, spíše emotivní je vystoupení jordánské královny vdovy Noor.

Obama podporu potřebuje, i když Kongres k zablokování smlouvy moc nástrojů nemá. Poslanci mohou zkomplikovat její klíčovou část, kterou je odstranění amerických sankcí. Takový krok může Kongres zakázat. Obama může rozhodnutí vetovat a Kongres by pak k přehlasování prezidentského veta potřeboval dvoutřetinovou většinu hlasů v každé parlamentní komoře.