Příměří mělo platit pět dní, ale už v pondělí byly hlášeny další boje. Klid zbraní vyhlásila jednostranně pouze Saúdská Arábie, která vede arabskou koalici, jež bojuje na straně jemenské vlády proti povstaleckým šíitům podporovaným Íránem. Šíité podle médií sdělili, že na příměří nepřistupují.

O'Brien řekl, že zdravotnické zdroje z Jemenu zaregistrovaly od konce března, kdy boje začaly, už přes 4000 mrtvých, z nichž skoro 1900 byli civilisté. O'Brien se chce vydat do Jemenu 9. srpna. Má navštívit jihojemenský Aden, který byl boji postižen nejvíce.

Přiměří vyhlášené na tento týden byl už třetí pokus, jak zmírnit dopad bojů na civilisty. Účinné bylo ale jen to první, které platilo pět dní v květnu. OSN vyhlásila další příměří na 10. července, ale nerespektovala je ani jedna strana.

O'Brien vyzval Radu bezpečnosti, aby prosadila humanitární přestávku v bojích, protože pomoc potřebuje mnoho civilistů. Upozornil také, že z 1,6 miliardy dolarů (39 miliard Kč), které OSN potřebuje pro Jemen, se zatím podařilo získat jenom 241 milionů dolarů.