"Na smírčím jednání k dohodě nedošlo. Metrostav dnes podává žalobu k rozhodčímu soudu," uvedl Polák. Stavebníci již letos v květnu výrazně omezili kvůli dluhu práce.

Centrum Palmovka se k probíhajícímu jednání ani k podání žaloby nechtělo dnes vyjadřovat. "Je to nová informace, protože v pátek má být poslední schůzka v rámci smírčího jednání. Až potom se k tomu budeme schopni vyjádřit," řekl mluvčí Centra Palmovka František Králík.

Stavbu centra za více než 1,1 miliardy korun schválila Praha 8 již na konci léta 2010. Samotná výstavba začala loni v dubnu. Budova by měla zabírat plochu o rozloze více než 16.000 metrů čtverečních. Zástupci nyní opoziční ODS a TOP 09, za jejichž vlády stavba začala, uvedli na červnovém jednání zastupitelstva, že zvažují podat trestní oznámení na neznámého pachatele právě kvůli zastavení prací.

Záměr stavby radnice Prahy 8 v minulosti kritizovali tehdejší opoziční zastupitelé, kteří ji označovali za "megalomanskou". Současná koalice ANO, ČSSD a Strana zelených (vládnoucí s podporou KSČM) po volbách uvedla, že chce stavbu radnice společně s dalšími zakázkami prověřit.

Firma Metrostav se v minulosti již soudila u rozhodčího soudu s hlavním městem Prahou kvůli stavbě tunelu Blanka. Firma u soudu uspěla, ten přikázal práce v řádu miliard zaplatit.

Fotogalerie
5 fotografií