Práce začala hasičům před 04:00. Šlo především o popadané stromy a větve na komunikacích a na kolejích, zasahovali i u popadaných drátů elektrického vedení. S odklízením následků bouřky skončili odpoledne. "Silný vítr, který se Šumperskem prohnal, minul těsně Staré Město a napáchal škody hlavně v lesích v okolí Starého Města," uvedla mluvčí hasičů. Padající stromy poškodily podle ní také dráty elektrického vedení, proto se oblast ocitla bez dodávky elektřiny.

Škody budou zejména na lesních porostech a drobném majetku. Hasiči museli například odstranit popadané vzrostlé stromy na dvoukilometrovém úseku silnice za Starým Městem směrem na Malé Vrbno - Kunčice. Cestu museli prořezat také k dětskému táboru, který se zde nachází. "Kolem 13:00 se hasiči dostali do tábora," uvedla Hacsiková. Děti jsou podle ní v pořádku, situaci ostatních dětských táborů řešil štáb hasičů s krajským úřadem. "Pracovníci štábu kontaktovali všechny dětské tábory na Šumpersku a zjišťovali jejich požadavky. V žádném případě nebyl zastaven provoz letního dětského tábora," řekla Hacsiková.

Problémy způsobila bouře také na železnici. Na trati z Branné na Ramzovou narazil podle Hacsikové osobní vlak do spadlého stromu. Nikomu z cestujících se nic nestalo. Podle regionální mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové zastavily popadané stromy v Olomouckém kraji dopravu na třech úsecích na Šumpersku a Jesenicku. Uzavřen zůstává úsek mezi Starým Městem a Hanušovicemi. Zprovozněn by mohl být vpodvečer.

Bouřka a silný vítr zaměstnaly také energetiky. Kvůli velkému množství poruch energetici vyhlásili v 8:00 v kraji kalamitní stav pro okresy Šumperk a Jeseník. Kdy bude stav odvolán, zatím není jasné. Podle mluvčí společnosti ČEZ Barbory Půlpánové jsou technici společnosti stále v terénu a poruchy odstraňují.