Podle Dany Proškové z krajské záchranné služby se i přes vysoké teploty počet výjezdů ke kolapsům nenavýšil. "Je to téměř stejné jako v běžné dny. Měly jsme zatím asi jen pět kolapsů, ke kterým jsme vyjížděli. Větší dohled jsme měli hlavně na zahajovací den, kdy tu byly tisíce lidí, ale ani tam nebyly vážnější problémy," řekla dnes ČTK Prošková.

Největší žár je v rozpálených ulicích centra města. Parky jsou proto plné lidí, kteří vyhledávají stín stromů a tráví tam i několik hodin. Útočištěm pak jsou festivalová klimatizovaná kina.

V obchodech v okolí centra Karlových Varů je nyní balená voda asi nejčastěji prodávaným zbožím. Fronty se ale stojí i na některé z karlovarských minerálních pramenů, například na Hadí pramen, který je jedním z chladnějších pramenů.

Podle Proškové se ale zřejmě lidé naučili, jak extrémnímu horku čelit. Dostatek tekutin a vyhýbání se přímému slunci je základem.

S horkem se potýkají i obyvatelé stanového městečka na koupališti Rolava, kde je nyní více než 800 stanů a městečko praská ve švech. "Je tu hodně lidí a často se sprchují. Teplá voda se tak nestačí ohřát. Lidé ale často využívají i sprchy na pláži, jen aby se ochladili. Také elektrické zásuvky na dobíjení telefonů jsou permanentně plné," řekla dnes dopoledne ČTK recepční stanového městečka. V horkém počasí se výdrž baterií mobilních telefonů výrazně snižuje.

Ochlazení na koupališti Rolava ale hledají nejen "baťůžkáři", kteří tam mají stany. Zajímavé je zjištění městských strážníků, kteří zaznamenali v posledních dnech u koupaliště Rolava častější případy zaparkovaných vozidel s klíčky v zapalování. "Touha po osvěžení je silná, může se ale nepříjemně prodražit," varuje velitel městské police v Karlových Varech Marcel Vlasák.

Meteorologové slibují první možné ochlazení a příchod bouřek už na dnešní odpoledne nebo večer. Horko ale může být i po nich. Navíc by se k němu mohlo přidat i vlhké dusno. Podle záchranářů je taková kombinace ještě horší než suché horko. Na pozoru by měli být zejména lidé se srdečními potížemi.