Pařížský protest zorganizovali členové levého křídla vládní Socialistické strany prezidenta Françoise Hollandea. Sám Hollande přitom dříve uvedl, že odmítnutí návrhu věřitelů by bylo nebezpečným krokem směrem k možnému vystoupení Řecka z eurozóny. Řečtí vládní činitelé i rebelové z řad francouzských socialistů to ale odmítají jako pokus Řecko vydírat.

Podle policejních odhadů se na Náměstí Bastilly, tradičním místě konání velkých demonstrací, sešlo asi 3000 lidí. Nad hlavami drželi protestující transparenty s nápisy "Konec úsporným opatřením" nebo "Solidarita s řeckým lidem, smazání dluhu".

Nedávný průzkum společnosti Harris Interactive ale ukázal, že proti dalším půjčkám řecké vládě jsou asi dvě třetiny Francouzů. Více než polovina si jich rovněž myslí, že Řekové své dluhy nikdy nesplatí. Jen čtyři procenta dotázaných Francouzů je přesvědčeno, že krizí zmítaná země uhradí všechny své závazky.

Francouzský ministr Michel Sapin dnes uvedl, že řecké "ANO" v nedělním referendu by umožnilo zahájit s Řeckem nový dialog.