Podle Cameronovy mluvčí se Británie snaží získat informace o dalších devíti ještě neidentifikovaných mrtvých a je možné, že jsou také Britové. Zatím se uvádělo, že mezi oběťmi byli také Irové a Němci a po jednom lidé z Belgie a Ruska.

O třiadvacetiletém atentátníkovi Sajfaddínovi Rizkím se postupně zveřejňují další informace. Televize Sky News získala výpověď muže, který ho znal ze studií na technice v Kajruvánu. Řekl, že Rizkí patřil k pětičlenné spící buňce IS a že se s radikály stýkal nejméně čtyři roky. Právě tato skupina prý páteční útok připravila. "Znám tu skupinu, s níž spolupracoval, jsou to teroristé. Jsou v ní lidé, kteří jezdí do Sýrie, vracejí se a znovu se zapojují do studia na stejné univerzitě. Někteří do Sýrie odjedou a zahynou tam," řekl Vasím Biládil.

Rizkí se podle něj nejprve hlásil k frontě An-Nusra, která bojuje v Sýrii a sdílí ideologii Al-Káidy, ale později přešel k IS. "Líbilo se mu vše, co IS hájí," řekl. Rizkí se prý naučil zacházet se zbraní v táboře skupiny Ansar aš-Šaría, která působí v Libyi a hlásí se k IS. Kromě jiného se tam prý naučil, jak skrývat své radikální názory.

Podle britského listu Daily Mail měl Rizkí kontakt s jedním z vůdců skupiny Ansar aš-Šaría Sajfalláhem bin Hasínem, který v 90. letech pobýval tři roky v Londýně. Patřil ke stoupencům jordánského radikálního duchovního abú Katady, který získal roku 1994 azyl v Británii.

V Tunisku nyní vyslýchají sedm lidí zatčených pro podezření z napomáhání Rizkímu. Tři z nich bydleli s teroristou ve společném bytě v Kajruvánu.