"Potom chtěli po mně milion eur za to veto na ty biopaliva. Tehdy. Na to jste asi už zapomněli," uvedl Babiš. Jeho politický rival Kalousek označil událost za vážný pokus o úplatkářství nebo vydírání. Doufá, že státní zastupitelství Babišova slova zaznamenalo a koná. Jinak, jak uvedl, po konzultaci s právníky podá do konce týdne trestní oznámení na neznámého pachatele. Buď se ukáže, že Babiš lhal, nebo že nelhal, a pak musí být řečeno, kdo to spáchal, dodal.

Poslankyně ODS Miroslava Němcová podotkla, že se Babiše ptala, zda záležitost oznámil orgánům činným v trestním řízení, odpověděl podle ní, že šel za nějakým notářem. "Hlasování a veto se odehrávalo 27. května 2010, od té doby Andrej Babiš musel o tomto skutku vědět. Promluvil o tom, pokud se nemýlím, 20. 2. 2012 v České televizi, tedy až ve chvíli, kdy se pouštěl do politického boje," dodala Němcová.

Na tiskové konferenci po hlasování Babiš uvedl, že je to čtyři roky stará informace, kterou zveřejnil v pořadu Otázky Václava Moravce. O této nabídce prý sepsal zápis u notáře a vyšetřovala to policie, která to odložila.