Jde o část vojska, která se hlásí stále k Hádímu předchůdci Alímu Abdalláhovi Sálihovi. Hádího lidé na velitelství zabavili mnoho zbraní a munice.

AP připomíná, že oddíly bojující za Hádího na jihu Jemenu jsou součástí jemenské komunity, která si přeje obnovu nezávislosti jižního Jemenu. Severní a jižní Jemen se sjednotily v roce 1990, ale na jihu je silné separatistické hnutí.

Boje v Jemenu jsou intenzivní do konce března, kdy do nich vstoupila na straně Hádího arabská letecká koalice a bombarduje pozice šíitů. Konflikt má podle údajů OSN na 2000 mrtvých a odešlo kvůli němu z domovů půl milionu lidí.

Humanitární organizace Oxfam dnes upozornila, že až 16 milionů Jemenců, tedy skoro dvě třetiny obyvatelstva, má problém získat dostatečné množství pitné vody. Ředitelka jemenské sekce Oxfam Grace Ommerová řekla, že se jedná o tak velký počet lidí, jako by se dali dohromady "obyvatelé Londýna, Berlína, Paříže a Říma". Humanitární pomoc umožnilo krátké příměří, které trvalo jenom pět dní. Za tu dobu se nepodařilo dopravit potraviny ke všem potřebným.