Dělostřelecké boje mezi saúdskoarabskými silami a jemenskými povstalci podle agentury Reuters zničily část hlavního hraničního přechodu mezi Jemenem a Saúdskou Arábii. Hraničí přechod byl údajně evakuován, domovy prý opustily rovněž obyvatelé několika blízkých jemenských vesnic.

Severní Jemen u hranic se Saúdskou Arábií je baštou šíitských bojovníků. Šíité jsou v Jemenu v menšině. Loni obsadili Saná a začali postupovat k jihu. Postupně obsadili značnou část území západního Jemenu.

Saúdská Arábie stojí v čele arabské koalice, která se postavila na stranu jemenského prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího, jenž v březnu spolu s dalšími členy své vlády uprchl ze země. Koalice bombarduje šíitské povstalce a podporuje jemenské bojovníky loajální exilové vládě, píše agentura Reuters.

Podle agentury AFP dnes do Jemenu dorazil náklad téměř 500 tun humanitární pomoci. Zásilka potravin, léků a lékařských potřeb pochází ze Spojených arabských emirátů, které jsou součástí koalice bojující proti jemenským povstalcům.