Od obyvatel zatím nezaznamenal ani jedinou stížnost, což podle něj v případě jiných akcí v místní hale nebývá obvyklé. "Po celou dobu šampionátu až do této chvíle jsme nemuseli řešit nic zásadního, a to ani přestupkového charakteru. Fanoušci si dají pivečko ve fanzóně a baví se tam, nicméně z jejich zábavy nevyplynulo nic nezákonného," potvrdil ČTK mluvčí policie Tomáš Hulan.

"Zatím nemáme hlášeny žádné významné porušení veřejného pořádku ani problémy v dopravě," řekl ČTK také mluvčí pražských strážníků Jan Čihák. Nic zásadního se podle něj neodehrálo ve Vysočanech ani v centru Prahy. Městská policie nasadila na akci 150 lidí a navíc i speciální tým, který kontroluje řidiče taxislužby. "Odhalili jsme jednoho řidiče, který měl vyslovený zákaz činnosti," doplnil.

Záchranka od začátku mistrovství ošetřila v Praze asi 130 lidí, většinu na místě. Do nemocnice převezly sanitky 24 fanoušků. Jen za poslední čtvrtfinálový večer zasahovali záchranáři u 13 lidí, jednoho odvezli do nemocnice s řeznou ránou a dalšího s dušností.

Podle Jarolíma je patrné, že se magistrát, radnice, policisté, strážníci i další organizátoři na akci důkladně připravili. "Myslím, že se tak stalo i díky zkušenosti z mistrovství v roce 2004, které bylo o poznání hektičtější," míní. Fanoušci v mnoha případech nechávají auta doma a na zápasy jezdí metrem. Hustota dopravy je proto výrazně nižší, než například v případě některých kulturních akcí, které O2 arena během roku hostí.

Hladký průběh šampionátu překvapil i lidi, kteří žijí v bezprostřední blízkosti hlavní fanouškovské zóny u haly. "Všechno je bezproblémové, čekali jsme, že tu bude větší rámus, ale fanoušky jde slyšet jen při zápasech Čechů," řekla ČTK Kateřina Kočová. Hodně hlasitý večer byl ten čtvrteční, kdy Češi ve čtvrtfinále porazili v dramatickém souboji Finsko 5:3, díky čemuž se v sobotu střetnou se zatím suverénní Kanadou.

Šampionát si Kateřina Kočová stejně jako mnozí další obyvatelé Vysočan s rodinou užívá a těší se na víkendové boje o medaile. "Jsem rád, že bydlíme tak blízko, v sobotu půjdeme určitě fandit," dodal její manžel Tomáš, který do zóny pro fanoušky chodí se synem Matějem.

Na svůj balkon vyvěsili českou vlajku, která je k vidění i u mnohých dalších bytů v Ocelářské ulici. Ta spadá do oblasti dopravních omezení, která ale místním život nijak výrazně nekomplikovala.

Místní měli během uplynulých dvou týdnů možnost potkat některé hokejové hvězdy i v ulicích, sportovci občas přecházeli pěšky z O2 areny do hotelu Clarion, kde bydlí všechny výpravy s výjimkou české. U hotelu po celou dobu čekali na své idoly lovci autogramů.