V Minsku se setkali zástupci OBSE, Ukrajiny, Ruska a východoukrajinských vzbouřenců. Hlavním cílem bylo zahájit fungování čtyř pracovních skupin, které se mají zabývat politickými, hospodářskými, bezpečnostními a humanitárními aspekty donbaské krize. Podle ukrajinského exprezidenta Leonida Kučmy, který na jednání zastupoval Kyjev, bylo tohoto cíle dosaženo. Pracovní skupiny se napříště mají scházet každý týden.

S výsledky dnešního jednání je spokojena i vedoucí mise OBSE Heidi Tagliaviniová. "Práce byla konstruktivní, položili jsme základ pro řešení otázek, které napomohou mírovému procesu," řekla ruským novinářům.

Kulmuchametov za nejdůležitější považuje skutečnost, že v Minsku se uskutečnilo přímé jednání mezi zmocněncem Kyjeva Kučmou a delegáty donbaských rebelů Denisem Pušilinem a Vladislavem Dějněgem.

Stejného názoru je i Pušilin, který prohlásil, že dnešní jednání odstartovalo novou etapu řešení krize. "Dialog mezi Ukrajinou a lidovými republikami byl zahájen a doufáme, že všechna rozhodnutí budou kompromisní," řekl Pušilin.