"Exploze byly tak silné, že otřásly celým domem a vzbudily nás i děti. Život ve městě už je opravdu nesnesitelný," řekl zpravodaji Reuters jeden z místních obyvatel.

Svědci uvedli, že spojenecké válečné lodě kotvící u jihojemenského přístavního města Adenu ostřelovaly pozice šíitských ozbrojenců v okolí přístavu a doků. Je to údajně poprvé, co byla oblast přístavu terčem ostřelování. Z Adenu jsou rovněž hlášeny tvrdé boje mezi šíitskými rebely podporovanými částí armády a jednotkami prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího.

Konflikt v Jemenu se stupňuje od loňského září, kdy šíitské oddíly obsadily Saná. Držely v domácím vězení Hádího a členy vlády, kteří pak uprchli do Adenu a z něj někteří do Saúdské Arábie. Rijád pak v březnu sestavil koalici, která brání zájmy Hádího vlády.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) má válka už přes 1000 mrtvých. Naději na politické řešení krize v zemi přinesla nedávná výzva k zastavení bojů od bývalého jemenského prezidenta Alího Abdalláha Sáliha, který je spojencem šíitů.