"Čekali jsme, že po schválení rozpočtu na minulém jednání bude svoláno co nejdříve další jednání zastupitelstva a budou se řešit nepalčivější problémy, to znamená hazard na území Prahy 4, pomalá reakce rady na petice a problematika grantů," řekl ČTK Petr. Řádné jednání je plánováno na 13. května.

Podle starosty Štěpánka je svolání zastupitelstva účelové. "Opozice se snaží schůzi svolat dříve hlavně kvůli plánovanému omezení hazardu, aby se pokusila zachránit některé z heren," řekl ČTK Štěpánek.

V Praze 4 vládly po loňských volbách TOP 09, ČSSD a Štěpánkova Trojkoalice. Koalice se ale rozpadla a TOP 09 s ČSSD skončily v opozici. Nyní vládne Trojkoalice, k níž se přidal bývalý člen klubu TOP 09 Ladislav Kunert, společně s ODS, hnutím Pro Prahu, jehož členem je bývalý starosta Pavel Caldr, a částí hnutí ANO. To se krátce po volbách v městské části rozdělilo na dvě frakce.

Jednání zastupitelů v Praze 4 nebude v Praze v tomto volebním období prvním mimořádně svolaným jednáním. Takové si již vyžádala opozice na magistrátu. Uskutečnilo se toto úterý a opoziční TOP 09 a ODS se na něm neúspěšně pokusily odvolat primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO).