Zvýšená bojová aktivita povstalců je patrná v okolí Luhansku a Mariupolu, největší útoky podnikli podle Tymčuka vzbouřenci u obce Avdijivka jen několik kilometrů severně od Doněcku. Skupina tanků tam ostřelovala ukrajinské pozice, po útoku pak následovala palba z děl ráže 122 milimetrů. Tyto zbraně podle minských mírových dohod měly být staženy z fronty.

Porušování příměří Kyjev zaznamenal i u obce Opytne, která leží v Doněcké oblasti jižně od Artemivsku. V tomto prostoru údajně separatisté nasadili minomety. Severně od Luhansku u obce Stanycja Luhanska přepadl diverzní oddíl povstalců automobilovou kolonu ukrajinské armády. O případných obětech se zprávy z Donbasu nezmiňují.

Velení ukrajinské protipovstalecké operace dnes vydalo prohlášení, v němž bojové akce povstalců označilo za "chaotické provokace". Porušování příměří, z něhož se obviňují obě znepřátelené strany, má být jedním z témat dnešní videokonference takzvané kontaktní skupiny, která v únoru v běloruském Minsku dojednala podmínky příměří.