Stromy hasiči odstraňovali například na Havlíčkobrodsku u Štoků nebo Šlapanova, na Žďársku mimo jiné u Křižanova nebo Velké Bíteše. "Spadlé stromy nezpůsobily žádné zranění, nepoškodily ani automobily nebo budovy," uvedla mluvčí. Situace v kraji se podle ní od noci výrazně zlepšila, hasiči však na stanicích stále slouží v plných početních stavech.

Kvůli popadaným stromům byly ráno neprůjezdné úseky tří silnic třetí třídy na Havlíčkobrodsku mezi Čachotínem a Rozsochatcem, Krucemburkem a Košínovem a mezi obcemi Vojnův Městec a Košínov. Stromy odstraňují silničáři společně s hasiči.

Namrzlé vozovky v noci komplikovaly dopravu na Žďársku. "Silničáři tam zajišťovali sjízdnost pomocí devíti sypačů," řekl ČTK Tomáš Krejčí z dispečinku krajských silničářů.

Podle meteorologů budou dnes přes Vysočinu přecházet četné sněhové nebo smíšené přeháňky, mohou se objevit i bouřky. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou dvou až šesti stupňů Celsia. Čerstvý západní až severozápadní vítr s rychlostí v nárazech přes 70 kilometrů v hodině bude k večeru částečně slábnout.