Na nábřeží už nebudou nevyhovující staré lavičky. "Stávající mobiliář odpovídajícím způsobem neplní svojí funkci a ve smyslu přeměny nábřeží ve významné prostory města tak není těmto lokalitám adekvátní," píše se v dokumentu.

Opravy se dočkají také veřejné toalety. Z náplavek zmizí provizorní umístěné ve stavebních buňkách a mobilní WC. Přestěhují se do volných vnitřních prostor ve zdech náplavky.

Nově vyřešené budou i kontejnery na odpad. Podle nové studie se přesunou pod zem. Vrchní plošina by měla být pokrytá stejnou kamennou dlažbou jako povrch náplavky, osazené by měly být velkými otvory pro vhazování odpadků. Architektonicky bude nové toalety a kontejnery řešit architekt Petr Janda.

Provozovatel náplavek Daniel Hagen ČTK řekl, že úpravy nezačnou dřív než v listopadu, do kdy jsou na nábřeží naplánované akce. Hotovo by mělo být do začátku příští sezóny v dubnu příštího roku.

Praha chce předělat břehy Vltavy v celé délce hlavního města. Podél řeky mají například vzniknout oddechové zóny, přibudou nové cesty a jednotlivé úseky mají být propojeny tak, aby bylo možné je projít vcelku. Vzniknout mají nové lávky, které překlenou rušné silnice, a nová schodiště. V plánu je rovněž vznik piknikových zón

O veškeré akce a dění podél řeky by se měl starat jejich správce, společnost Trade Centre Praha. Jejím stoprocentním vlastníkem je Praha.