Projekt Zahrada hrou Nadace Proměny bodoval u odborné poroty i veřejnosti. Snaží se pomoci školám s revitalizací školních pozemků a zahrad tak, aby děti inspirovaly a rozvíjely jejich tvořivost a fantazii. V rámci programu tak vznikla třeba logopedická zahrada u internátu církevní logopedické školy Don Bosco v pražských Bohnicích.

Za využití technologií ve vzdělávání získala první místo Khanova škola. Díky překladům amerického celosvětově známého projektu se mohou i čeští školáci učit matematiku zábavnou formou pomocí on-line videí. Alternativní způsob výuky podpořila společnost Scio a Google.

"Vzdělávání dnes už rozhodně není totéž, co školství. Velká část projektů, které postoupily do finále, včetně těch vítězných, není orientována přímo na práci ve škole a ve vyučovacích hodinách, ale nabízí možnost rozvíjet svoje schopnosti a znalosti každému, kdo o to projeví zájem," upozornil ředitel společnosti EDUin Zdeněk Slejška.

Do soutěže přišlo 68 nominací, na dalších místech se v jednotlivých kategoriích umístil třeba portál Naučmese.cz s nabídkou nejrůznějších kurzů, mobilní aplikace Paměť národa s průvodcem po místech, která jsou spojena s událostmi a příběhy 20. století, nebo projekt Čtenářská gramotnost a projektové vyučování.