"Jsem ráda, že mám strašně moc práce, protože si nedovedu představit, že bych seděla doma na zadku, nezpívala a nedělala koncerty. Teď se těším na podzimní turné a samozřejmě jsou velké přípravy na vánoční Lucernu, kde zazpívám 10. prosince a která je až na pár míst ke stání už vyprodaná. Mám radost, že lidé na koncerty chodí, moc si toho vážím," uvedla Zagorová.

Zpěvačka na albové novince pokračuje v duchu posledních alb Vyznání (2014) a O Lásce (2016) ve spolupráci s mladými autory, kteří jsou často úspěšní ve svých vlastních hudebních kariérách. Někteří se Zagorovou spolupracovali na předešlých albech, jiní se objevují poprvé. Titulní píseň napsal Marek Ztracený, který nedávno uspěl s písní Ta pravá pro Karla Gotta.

"V textech dvou písní, které pro mě napsal, používá stejný slovník jako já. Jako kdybychom se znali spoustu let a on mi je psal přímo na tělo. Jeho tvorbu samozřejmě vnímám, ale poprvé jsme se osobně viděli až loni při vyhlašování Českého slavíka," řekla Zagorová.

Další písně ji napsali Hynek Toman ze skupiny Support Lesbiens, ředitel Pražské konzervatoře Pavel Trojan, mladý hudebník Kuba Kubín či písničkář Xindl X.

Dlouhodobější spolupráce Zagorovou pojí s písničkářkou Radůzou, jejíž skladbu Anděl strážný chce spolu s titulní Já nemám strach zařadit do současného koncertního programu. Stejně jako na předchozím se i na novém albu skladatelský podílel Martin Chodúr a písní Lásko nečekaná přispěl Jiří Březík, člen doprovodné kapely Zagorové a autor písně Je naprosto nezbytné. Sama zpěvačka si stejně jako na minulých albech jednu zahraniční skladbu, tentokrát U-Turn-Lili, otextovala sama.

Vzhledem k množství hitů, které za svoji kariéru Zagorová nazpívala, zařadí na současných koncertech jen dvě skladby z nového alba, které bude obměňovat. "Je to kvůli jejich složitému aranžmá, obsazení kapely a také proto, že koncert by byl příšerně dlouhý. Protože lidé vás z jeviště nepustí bez písní, na které přišli," uvedla.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová přibližně 800 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, koncertovala ve východním bloku i západní Evropě. V roce 2014 převzala diamantovou desku Supraphonu za 10,120.000 prodaných zvukových nosičů.