V Praze Die Antwoord vystoupí v rámci turné, které začalo 6. srpna v ukrajinském Kyjevě. Během třinácti zastávek se kapela v srpnu objeví na Ukrajině, v Litvě, v Rusku, Velké Británii, Německu, Polsku, Maďarsku, Slovensku, Francii a Švýcarsku.

Svou bizarní a provokativní show propagují novým videoklipem ke starší skladbě Alien a singlem Golden Dawn z chystaného nového studiového alba. Zatím vydali čtyři studiová alba: $O$ (2009), Ten$Ion (2012), Donker Mag ("Dark Power”) (2014) a Mount Ninji and da Nice Time Kid (2016).

Předkapelou Die Antwoord na letošním evropském turné je Jihoafričanka Moonchild Sanelly. Druhým předskokanem bude zástupce české hudební scény dýdžej a producent Smack, přední představitel hudebního stylu grime.

Smack se na české hudební scéně pohybuje již přes deset let, jeho působení vedlo až k založení vlastního nejen hudebního labelu Archetyp 51. Svoji silnou pozici na tuzemské hudební scéně potvrdil získem žánrových cen Anděl za dvě po sobě jdoucí alba P‘S A Love (2014) a Sick (2015).