"My jsme nechtěli přinést na český trh další časopis, který bude vycházet z konceptu nějaké zahraniční edice. My jsme vytvořili unikátní československou Vogue, která vychází z našich kulturních i historických tradic," řekla Běhounková. Vogue CS se kromě módy věnuje také společenským tématům a kulturním fenoménům současnosti. S časopisem bude pravidelně spolupracovat topmodelka Eva Herzigová nebo spisovatelka Barbara Nesvadbová.

"Když jsme vymýšleli název, tak jsme si řekli, proč bychom nemohli být Vogue Československo, když všichni, co jej tvoří, se narodili v Československu a spousta spolupracovníků na Slovensku žije. Proto jsme země znovu spojili. V rámci uměleckého a módního světa pro nás neexistují hranice," řekla Běhounková. Z toho důvodu i texty od slovenských nebo českých autorů zůstávají na stránkách časopisu v původním znění.

Tématem prvního čísla je svoboda. Připomíná osobnost Olgy Havlové, první manželky prezidenta Václava Havla, kterou na fotografiích znázornila topmodelka Karolína Kurková. "Olga Havlová je tak moc výrazná osobnost naší historie a tak málo se její památce věnujeme. (...) Rádi bychom i do roka iniciovali, sochu nebo pomník na oslavu její památky," dodala Běhounková.

Vogue bude mít i internetovou verzi a od půlnoci na 17. srpna časopis spustí webové stránky. Již nyní funguje módní časopis na sociálních sítích. Digitální obsah bude podle Běhounkové proti tištěnému časopisu odlišný.

Vogue založil Arthur Baldwin v roce 1892 jako týdeník pro newyorskou společenskou smetánku. Přinášel zprávy ze společnosti, psal o životním stylu vyšších tříd a seznamoval čtenáře s etiketou. Nechyběly recenze knih, divadelních her a koncertů. V roce 1909 po jeho smrti koupil Vogue americký obchodník Condé Montrose Nast, zakladatel vydavatelství Condé Nast a o rok později ho začal vydávat i v Evropě.

V roce 1932 měl Vogue jako první na obálce barevnou fotku. V 60. letech Vogue představil naprosto jiný vzhled modelek - plné tvary vystřídal velmi štíhlý až androgynní zjev. V srpnu 1974 se na obálce Vogue vůbec poprvé objevila afroamerická modelka. Od roku 1988 je šéfredaktorkou americké verze Anna Wintourová, dnes jedna z nejvlivnějších postav módního průmyslu.

Zatímco v 60. letech propagoval hubené modelky, před několika lety se Vogue přidal k dalším časopisům a deklaroval, že končí s příliš mladými a příliš hubenými modelkami. Zdraví modelek a především pak jejich hmotnost se staly předmětem mnoha diskusí, zvláště po smrti dvou modelek v letech 2006 až 2007, kterou pravděpodobně způsobila porucha příjmu potravy.