Na programu jsou dnes mimo jiné také české Buty nebo Vypsaná fixa. Zahrála už kapela Jump a od 15:00 vystoupí kapela Drtikol. Obě si účinkování na jedné z hudebních scén v Karlíne vybojovaly v soutěži Objevy United Islands. Ze zahraničních interpretů pak vedle Arcane Roots ještě vystoupí například rakouští At Pavillon, německá indie-rocková pěticie Leoniden nebo novozélandský zpěvák Thomas Oliver.

Dnes ve 14:00 se i přes zatažené počasí hrozící deštěm přišly na hlavní scénu na Karlínském náměstí stovky lidí podívat na koncert kapely Buty. Festival dnes pokračuje druhým dnem, v pátek vyvrcholil koncertem Davida Kollera, který podle pořadatelů přilákal několik tisíc diváků.

Centrem doprovodného programu je zejména Křižíkova ulice, která se proměnila v pěší zónu. Na své si přijdou milovníci sportu, kreslení, cirkusu, filmů i vzdělávacích či kreativních workshopů.

Stejně jako v pátek funguje speciální Festivalová tramvaj, která propojuje United Islands of Prague se souběžně konaným festivalem Metronome na holešovickém Výstavišti.