"United Islands má už od začátku dvě poslání. Primárně jsme chtěli, aby v letní Praze zazněla multižánrová hudba po vzoru ostatních metropolí, ve kterých se setkávají muzikanti a hudební fanoušci z nejrůznějších koutů světa. A také si přejeme poukázat na to, že hudební scéna stále produkuje nové kvalitní umělce," uvedl producent festivalu David Gaydečka.

Účinkování na některé z hudebních scén v Karlíne si v soutěži Objevy United Island vybojovaly i čtyři další kapely - Czech It, Jump, Drtikol a The Envips.

Po skončení pátečního programu na sedmi venkovních scénách se dění přesune do šesti klubů, kde se uskuteční Klubová noc.

V roli hlavní hvězdy festivalu v sobotu představí trojice Arcane Roots, jedna z nejoblíbenějších alternativních rockových kapel ve Velké Británii. Z tuzemských interpretů v sobotu vystoupí David Koller a kapela Buty.

Speciální tramvajová linka propojí United Islands of Prague se souběžně konaným festivalem Metronome na holešovickém Výstavišti. Loni se festival United Islands of Prague poprvé konal v Karlíně, kam se přestěhoval z centra metropole. Jeho program byl spojen s oslavami dvoustého výročí založení této čtvrti. Více informací je na www.unitedislands.cz.