Na začátku koncertu se divákům představil samostatně symfonický orchestr. Jeho členové uvedli díla od Ludviga van Beethovena nebo Wolfganga Amadea Mozarta. Zahráli ale například i píseň Sally's Song z filmu Ukradené Vánoce, kterou na jednom z alb Amy Leeová přezpívala.

Po půlhodinové přestávce, přesně ve 21:00, nastoupila pětičlenná formace na pódium a přivítal ji bouřlivý potlesk. První píseň byla poznamenaná zřejmě špatným ozvučením, kdy ani zpěvaččin jasný hlas nedokázal přehlušit sílu orchestru, elektrických kytar a bubnů najednou. Zbylé písně už ale zněly sálem perfektně.

Vystoupení s orchestrem bylo pro Leeovou velkým snem již od mládí, řekla publiku zpěvačka. Nové aranže starším hitům prospěly, zatímco u ostrých písní jim dodávaly potřebný důraz, u pomalejších skladeb, kdy pódium opustil i bubeník, je patřičně zjemnily.

Skladby, které dnes skupina hrála, vydala na čtvrtém studiovém albu Synthesis, které kromě tradičních hitů obsahuje i dvě nové písně. Diváci se tak dočkali nejznámějších písní jako je Bring Me To Life a My Immortal, ale také například nové písně Hi-Lo.

Z Prahy se sestava chystá do Itálie, kde zahraje v pondělí, a poté zamíří do Švýcarska a Německa. V létě plánuje kapela turné po Americe ve spolupráci s houslistkou Lindsey Stirlingovou.

Skupina Evanescence vznikla v roce 1998 v Arkansasu. První album Fallen vydala v roce 2003, během následujících let vyšly další tři desky, The Open Door, Evanescence a Synthesis.