Za doprovodu šestičlenné kapely a dvou vokalistek zahájil Aznavour více než devadesátiminutové vystoupení písní Les emigrants. Nadšení fanoušci všech generací stále silnějším potleskem provázeli jeho písně, v nichž se míchala radost, nostalgie i naděje. "Vůbec se necítím na umírání, to nechám těm, kteří jsou depresivní. Jsem optimista, jakého byste zřídka kde na světě našli," prohlásil před časem.

Katia Aznavourová s otcem zazpívala píseň Je voyage. Vedle starších písní zazněla stejně jako před dvěma lety i novější skladba Avec un brin de nostalgie z alba Encores. V programu opět nechyběla píseň Hier encore, k níž pro verzi Karla Gotta napsal český text Když jsem já byl tenkrát kluk Zdeněk Borovec. Před koncem Aznavour zpívající téměř celý večer ve stoje roztleskal přítomné jednou ze svých nejznámějších skladeb La Boheme, kterou nazpívala česky Hana Hegerová jako Já se vrátím s textem Pavla Kopty. Dále zazněly skladby Mes Emmerdes, Ave Maria nebo Sa Jeunesse.

Aznavour den před svým koncertem převzal v rámci 25. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest ve Smetanově síni Obecního domu cenu Kristián za celoživotní přínos kinematografii. Nahradil původně ohlášenou Catherine Deneuveovou, která se z účasti kvůli náhlé zdravotní indispozici omluvila. Šedovlasý zpěvák hrál ve více než 60 filmech, asi nejznámější roli ztvárnil ve snímku Francoise Truffauta Střílejte na pianistu.

Dnešní koncert se uskutečnil v rámci turné, které letos vede z Amsterdamu přes Prahu do Moskvy, Osaky, Tokia a Londýna. Aznavour zpívající v osmi jazycích za svou osmdesátiletou kariéru složil přes 1000 písní, nahrál desítky alb a prodal přes 100 milionů nahrávek. V anketě televizní stanice CNN byl Aznavour jmenován Největším umělcem 20. století. Loni v srpnu dostal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.