"Kromě turné chystá Kravitz i hudební novinku, která bude vydána letos na jaře," uvedl Novák. Předprodej vstupenek bude zahájen 26. ledna. Cena je od 1290 do 1790 korun.

Kravitz během své dvacetileté hudební kariéry našel zalíbení ve vlivech soulu, funku a rocku 60. a 70. let. Prodal přes 38 milionů kusů nosičů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je nejčastěji oceňovaným umělcem za Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon. Prosadil se i jako herec - objevil se ve filmu Precious, v obou dílech kasovního trháku Hunger Games nebo ve snímku Komorník, který režíroval Lee Daniels.

Kromě hudby a účinkování ve filmu se Kravitz věnuje své kreativní firmě Kravitz design Inc, která poskytuje obchodní a rezidenční služby v designu, vývoji produktů a značek.

Třiapadesátiletý Kravitz, jehož otec byl ukrajinsko-americký producent Sy Kravitz a matka bahamská herečka Roxie Roker, vedle hlavních a doprovodných vokálů ve studiu často hraje na kytaru, baskytaru, bicí, klávesy a perkuse.

V České republice naposledy vystoupil v prosinci 2014, představil své hity i písně z tehdy nového alba Strut. Koncert podle pořadatelů navštívilo 10.000 diváků. Poprvé Kravitz v Praze zahrál v roce 1996 v hale na Výstavišti.