V průběhu večera vystoupí řada gratulantů z české hudební scény. Účast potvrdili Bára Basiková, Vašo Patejdl, Michal David, Josef Vojtek, Fragile, Tomáš Slavíček nebo tanečníci ze studia Tap Academy Prague. Martu Kubišovou a Václava Neckáře, se kterými kdysi Vondráčková tvořila úspěšné trio Golden Kids, však diváci kvůli vzájemným rozporům neuvidí.

Své narozeninové turné zahájila Vondráčková loni 13. dubna v Boby centru v Brně. Přímo v den svých narozenin zazpívala na dlouho dopředu vyprodaném koncertu na hradě Karlštejn. Program nabídl také písničky z jejího aktuálního alba Dávno vím svý, které v pop-šansonovém stylu natočila s autory, kteří byli často o generaci mladší. Nové nahrávky označila za "intimní životní výpověď". K jejím sedmdesátinám přichystal Supraphon také vydání pěti CD s jejími písněmi. Výběr zahrnuje šedesátá léta, album věnované textům Zdeňka Borovce i novinky, mezi které patří duet s Leonou Machálkovou.

Pražské Divadlo Broadway na jaře 2019 uvede muzikál Kvítek mandragory s písněmi Heleny Vondráčkové. Režisérem bude choreograf a scenárista Radek Balaš. Autoři mají pro Vondráčkovou v případě jejího zájmu připravenu jednu z rolí. Kvítek mandragory není podle režiséra Balaše životopisem Vondráčkové, ale vychází z písní, které interpretuje.