Sonocentrum pojme 1100 lidí a bylo zaplněné. "Všechny peníze jdou na dětskou onkologii. Můžeme udělat dětem lepší Vánoce," řekl po úvodní písni Vedoucí zpěvák Michal Malátný. "Poslední koncert jsme chtěli udělat tak, abychom někomu pomohli," dodal později.

Na pódiu se objevila i slovenská zpěvačka Magdalena Králová, která s Chinaski nazpívala Slovenský klín. Zůstala i na songy Vakuum nebo Propan s butanem.

Výtěžek z koncertu putuje do brněnské nemocnice pro onkologicky nemocné děti. Kapela se vzdala honoráře stejně jako zvukaři, lidé z techniky, vedení Sonocentra i společnost, která prodávala lístky.

V kapele Chinaski zůstane Malátný a kytarista František Táborský. Opustí ji trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, baskytarista Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina. Oficiálně uváděným důvodem je ztráta "vnitřní chemie". Malátný už dříve zdůraznil, že se kapela nerozchází ve zlém a že Chinaski rozhodně nekončí. "Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak, a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi," oznámili Malátný a Táborský.

Poprocková skupina Chinaski, dvojnásobně oceněná cenou Anděl udělovanou Akademií populární hudby, patří ke komerčně nejúspěšnějším formacím české hudební scény. Za prodej svých nahrávek získali několik zlatých desek. Více než desetitisícový prodej alba Rockfield z roku 2014 jim vynesl platinovou desku. Co do počtu rozhlasových hitů jsou Chinaski v posledních letech mezi skupinami českou jedničkou.