Soubor Michal Ambrož & Hudba Praha, který vznikl po odchodu skladatele, textaře, zpěváka a kytaristy Ambrože ze skupiny Hudba Praha, zahájil letos v březnu první turné. Repertoár vychází z Ambrožovy loňské sólové desky Srdeční příběh. Doplňují o písně skupiny Jasná páka, v níž Ambrož souběžně působí, a Hudby Praha.

Deska Srdeční příběh není kompilací největších hitů, ale výběrem Ambrožových skladeb, který sestavil David Koller. Pro natáčení Koller zvolil tři různá uskupení špičkových muzikantů, mezi kterými byli například Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Martin Valihora, Oskar Rózsa nebo Oldřich Krejčoves. Dívčí vokály nazpívaly členky skupiny Jasná páka Magdalena Krištofeková a Pája Táboříková doplněné o dlouholetou zpěvačku Hudby Praha Jarmilu "Jamajku" Kauckou.

Původní sestava Hudby Praha se s Ambrožem rozešla před dvěma lety a založila soubor Hudba Praha Band. Ambrož Hudbu Praha založil v roce 1984 po zákazu legendární Jasné páky. V poslední době Ambrož vzhledem ke svým zdravotním potížím s revmatismem v Hudbě Praha plnil jen funkci zpěváka. Na kytaru hraje ve zřídka vystupující Jasné páce, kde je i kapelníkem.