Královský vánoční koncert nabídne vánoční skladby jako Ave Maria, Silent Night nebo Happy Xmas (War Is Over) z pera Johna Lennona. Zazní také největší hity Brightmanové i Gregorian.

Poprvé se Brightmanová objevila na jevišti už ve svých 11 letech. Její skutečná profesionální dráha začala v roce 1981 ve světové premiéře muzikálu Cats skladatele Andrew Lloyda Webbera, který se později stal jejím manželem. Jejich spolupráce trvala do roku 1990. Brightmanová byla údajně pro Webera inspirací pro napsání úspěšného muzikálu Fantom opery a zářila dlouhé roky v titulní roli Christine Daaé při uvádění muzikálu v Londýně i na Broadwayi.

Jako jediný umělec zpívala hlavní skladbu na dvou zahajovacích ceremoniálech olympijských her, 1992 v Barceloně a 2008 v Pekingu. Jejím velkým hitem je skladba Time To Say Goodbye, kterou nazpívala s Andreou Bocellim.

Členové německého vokálního seskupení Gregorian nabízejí známé rockové a popové písně ve stylu středověkých gregoriánských chorálů. Gregorian založil na sklonku 90. let německý hudební producent Frank Peterson, stojící za projekty Enigma i zpěváky Neviem nebo Bocellim. Soubor se mimo jiné podílel na hudbě k filmům Harry Potter, Pán prstenů i Hvězdné války. V ČR ho fanoušci měli možnost vidět již několikrát.